
HACCP en de invloed op uw horecavloer
HACCP en horecavloeren
Heeft u een horecaonderneming? Dan bent u ongetwijfeld op de hoogte van het feit dat u aan veel verschillende veiligheidsvoorschriften moet voldoen. Dat is natuurlijk alleen maar goed. Er moet altijd voor gezorgd worden dat de veiligheid van het voedsel gewaarborgd wordt. Het HACCP systeem is bedoeld om te voorkomen dat de voedselveiligheid in gevaar komt. Ook uw horecavloer moet aan veiligheidsvoorschriften voldoen. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor een horecavloer die HACCP gecertificeerd is. Wat HACCP precies betekent en waaraan een goede horecavloer voldoet leest u in dit blog.
Wat is HACCP?
Wat is HACCP precies? HACCP is een afkorting die staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. HACCP is een voedselveiligheidssysteem. Het is bestemd om te voorkomen dat het voedsel in gevaar komt wanneer er iets mis gaat in een ruimte waar met voedsel gewerkt wordt, zoals een horecagelegenheid. Bedrijven die voedsel produceren of verwerken moeten daarom de veiligheidsrisico’s vastleggen in een veiligheidsplan, en een systeem ontwikkelen om te voorkomen dat het voedsel aangetast wordt en in gevaar komt. HACCP is zo’n plan. Het preventief systeem is gebaseerd op Critical Control Points: punten die onder controle gehouden moeten worden om te voorkomen dat eten aangetast wordt. Voor iedere bedrijfstak wordt er weer een andere hygiënecode opgesteld. Die code is de praktische vertaling van het HACCP-plan. Een van de punten waar u rekening mee moet houden, is een horecavloer.
Waar een horecavloer aan moet voldoen
Waar voldoet een goede horecavloer dan precies aan? Ten eerste kunt u altijd kijken voor een horecavloer die voorzien is van een HACCP certificering, bijvoorbeeld deze horecavloer in Dordrecht. Dit zijn altijd hoge kwaliteit vloeren. Hygiëne staat hierbij voorop. De horecavloer moet goed schoon te houden zijn. Dat betekent geen naden of andere plekken waar vocht en vuil in kan trekken. Ook moet de horecavloer vochtbestendig zijn en een korte droogtijd hebben. Wordt de vloer vochtig, dan mag hij ook niet glad worden en voor valpartijen zorgen. Daarom is een antisliplaag erg belangrijk.
Zoekt u voor uw pand of horecaonderneming ook een goede HACCP horecavloer? Neem contact op voor meer informatie over het aanbod op de Nederlandse horecamarkt.